Blog & Nieuws

Lente!

Als de TEFAF in Maastricht is dan begint in Limburg de lente.
Elke stad of regio heeft vaste ijkpunten in het jaar. Carnaval, Pinkpop, de Amstel Gold Race en het Preuvenemint zijn dat voor Limburg. Medio maart vindt jaarlijks in Maastricht de TEFAF plaats, de grootste kunst- en antiekbeurs ter wereld. Dat markeert het begin van de lente: de bomen lopen uit, cabrioweer, de terrassen zitten vol en we hebben weer lekkere lente-evenementen op stapel staat.

Je vergeet wel eens dat Zuid-Limburg een sterke economische regio is, als je denkt aan die sfeervolle steden en dat lome landschap. Pleinen, winkels, heuvels, vakwerk en te kust en te keur lekkere cafés en restaurants. Tegelijk bruist het bedrijfsleven. BMW laat er de MINI maken, Maastricht heeft de meest internationale universiteit van ons land en tientallen medisch technologische bedrijven hebben grote vestigingen in onze regio. Maar Zuid-Limburg staat nadrukkelijk ook voor het vakantiegevoel, voor genieten met een zachte G. En de lente die nu in aantocht is biedt vele mogelijkheden. Onze nieuwsbrief staat bol van de lekkere lente-evenementen in Maastricht en in het Heuvelland.
Eerst gaan we weer eens heerlijk rondstruinen in het MECC tijdens The European Fine Art Fair en daarna trekken we er op uit. De heuvels in, de bloesem tegemoet, lammetjes in de wei. Ik heb er zin in.

Paul ‘t Lam