Blog & Nieuws

De WKR regeling: De opmars van teamevents

In een paar jaar tijd is onze branche flink veranderd. Voor de crisis kregen wij vooral aanvragen van bedrijven die hun personeel of relaties eens flink in de watten wilden leggen. Bedrijfsuitjes waren gericht op het boeien en binden van het personeel en ook de band met de klant mocht wat kosten. Tegenwoordig zijn de vragen anders. Bedrijfsuitjes heten teamevents en bij relatie-events gaat het vooral om het DNA van de organisatie. Het ziet er misschien van buiten ongeveer hetzelfde uit, maar de intentie is anders. Het gaat vandaag de dag meer om de inhoud. Belevenissen met een boodschap.

Het lijkt wel of de wetgever deze trend ook volgt. De fiscus maakt een onderscheid tussen bedrijfsuitjes en teamtrainingen. Waar vroeger alle events als bedrijfskosten konden worden geboekt, geldt nu de werkkostenregeling. Werkgevers mogen hun personeelsleden tot 1,2 % van de totale loonsom onbelast laten profiteren van vergoedingen. Denkt u aan kerstpakketten, etentjes, personeelsfeesten en bedrijfsuitjes. Bedrijven hoeven deze extra’s onder de werkkostenregeling niet meer per werknemer bij te houden. Dat mag met ingang van 2015 in één berekening voor het hele bedrijf. Komen deze kosten boven de 1,2 procent uit, dan betaalt de werkgever 80 procent belasting over de vergoedingen. Vergaderingen, teamtrainingen en bijeenkomsten in het eigen bedrijf vallen niet onder de werkkostenregeling. Deze gelden als het verbeteren van kennis en vaardigheden.

Al langer organiseren wij team-activiteiten op de werkplek van onze opdrachtgevers. Van teambuilding workshops tot complete bootcamps.

Ook zien we dat opdrachtgevers tegenwoordig soms om twee facturen vragen, voor het vergaderdeel en voor het ‘break-out’ gedeelte.

De vraag naar het verbeteren van kennis en vaardigheden blijkt uit het feit dat opdrachtgevers een inhoudelijke aanleiding hebben om er een dag met het team op uit te trekken. En dan gaat het niet alleen om de team-spirit. Tijdens een teamtraining moeten de neuzen dezelfde kant op, wordt er doorgepraat over ‘the way we work’, komt de individuele performance aan de orde en gaat het over de gezamenlijke focus. Dat mondt dan uit in op maat gemaakte invullingen voor onze bootcamps en teambuildingformules.

Het is fascinerend om te zien hoe snel de ontwikkelingen gaan en een mooie uitdaging om op de vraag van opdrachtgevers in te spelen en ze te verrassen met nieuwe invullingen van hun wensen. Samen kunnen we alles. Together Everyone Achieves More.

Paul ‘t Lam